4 Smaken salade met een bite

Lekker als bijgerecht of als salade bij brood en soep.

Nodig?

voor 2 personen

Voor de salade:
– 1 flinke witlofstronk
– hand alfalfa
– 1 lente-ui
– hand rozijnen
– 20-25 rode of blauwe druiven
– klein stukje belegen of oude kaas
– paar takjes koriander*

Voor de dressing:
– 2 el olijfolie extra verge
– 1 tl honing
– 1 scheutje azijn (appelazijn, vlierbessenazijn of witte wijnazijn)
– snufje zout
– snufje peper

*koriander wordt door veel mensen vies gevonden, zij proeven zeep. Het is wetenschappelijk bewezen dat zij deze smaak altijd zullen blijven proeven. Gebruik in dat geval bijvoorbeeld peterselie, de blaadjes van de maggi-plant of laat het kruid weg.

Hoe?

Kook water en laat vervolgens de rozijnen in dit water weken.
Snijd de witlof in stukjes. Snijd de lente-ui in smalle ringen. Snijd de druiven in de lengte doormidden. Snijd de kaas in kleine blokjes.
Doe alle salade-ingrediënten in een schaal.
Snijd de koriander fijn.
Maak nu de dressing door alle ingrediënten voor de dressing even goed te mengen. Klop het even door met een gebaksvorkje, zodat de olie en de honing goed mengen.
Schenk de dressing over de salade. Sluit af met de koriander.

Herfstsalade

Is het herfst, dan is het lekker de salade te voorzien van iets warms. Bak dan wat bacon (ongeveer 100 gram) op hoog vuur tot het lekker hard is geworden, breek het in stukjes en strooi het uit over de salade.

Wil je deze witlofsalade als hoofdgerecht serveren, bied er dan wat (stok)brood bij met (gezouten) boter en een soepje, zoals deze lekkere romige broccolisoep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *