Home » Appelflappen met banketbakkersroom

Appelflappen met banketbakkersroom

Nodig

4 plakjes (roomboter)bladerdeeg
30-40 gr rozijnen
1 appel
2 el banketbakkersroompoeder
1/2 tl kaneel
1 tl basterdsuiker
kristalsuiker
water
kwast
bakpapier

Bereidingswijze

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook wat water waarin je de rozijnen laat weken.
Schil de appel en snijd in kleine stukjes.
Giet de rozijnen af en meng met de appel, de basterdsuiker, de kaneel en de banketbakkersroompoeder (het kan evt ook zonder banketbakkersroom, maar deze toevoeging maakt de flappen nog lekkerder).
Leg op elk bladerdeegplakje in het midden een hoopje van het appelmengsel.
Smeer 2 zijkanten in met water. Pak het bladerdeeg op en vouw er driehoeken van, terwijl je de plastic achterkantjes van de bladerdeeg afhaalt.
Leg de driehoeken op de bakplaat met bakpapier. Zij vormen met elkaar een vierkant.
Smeer de bovenkanten in met water en strooi er wat suiker over.
18 Minuten in de oven, iets laten afkoelen en smullen maar.