Nodig?
voor 2 personen
– 150-200 gram gehakt
onderstaande kruiden je evt veranderen naar eigen smaak:
– 1/2 tl paprikapoeder
– mespunt (mp) gemalen komijn (Djimtan)
– mp gemalen korianderzaad (Ketoembar)
– mp gemalen gemberwortel of klein stukje verse gemberwortel in kleine stukjes gesneden
– mp kaneel
– peper
– knoflook
– 1 of 2 bos- / lente-uien
– komkommer in plakjes
– paprika in repen
– 100 gr bacon
– 4 shoarmabroodjes
– knoflooksaus
Hoe?
Doe de gehakt in een kom. Voeg toe: paprikapoeder, komijn, korianderzaad, gemberwortel, kaneel, peper en knoflook naar smaak (let op: geen zout toevoegen). Roer goed door elkaar.
Laat minstens 10 minuten laten staan.
Bak dan de gehakt grof rul op hoog vuur.
Bak de bacon op hoog vuur; goed knapperig is het lekkerste.
Snijd shoarmabroodjes in en bak ze in het broodrooster (of doe ze zo’n 7 minuten in een oven van 220 graden).
Schep shoarma, groenten en bacon in het broodje en schenk er wat knoflooksaus overheen.