Home » Fjord crackers met appelstroop

Fjord crackers met appelstroop

Gezonde keuze

Simpel, caloriearm en ijzerrijk.

Nodig?

– 2 Fjord crackers
– roomboter (evt. margarine)
– appelstroop

Gezond: Fjord Knäckebröd wordt door diëtisten aangeraden, omdat ze veel volkorenmeel bevatten. In de Fjord Knäckebröd volkoren rogge (de blauwe verpakking) zit 111 gram volkoren roggemeel per 100 gram en 30 kcal per stuk. In de Fjord Knäckebröd sesam (de groene verpakking) – mijn favo – zit 101 volkoren roggemeel per 100 gram en 37 kcal per stuk.
Goedkoop: Nog een voordeel, een pak Fjord crackers kost je maar rond de 50 eurocent.

IJzer: Appelstroop is rijk aan ijzer. Op een boterham smeer je ongeveer 20 gram appelstroop, dat is 2,5 mg ijzer. Een volwassene heeft 9 mg ijzer nodig.

Een ander ontbijt

Maak eens een ander ontbijt. Besmeer 2 of 3 Fjord Knäckebröd crackers met een dun laagje boter. Maak je mes even schoon en smeer er dan een dun laagje appelstroop is. Er is echt niet veel nodig om dit ontbijt al tot een ware traktatie te verheffen.

6 reacties op “Fjord crackers met appelstroop”

 1. Hallo, wat is deze Fjord Vokoren heerlijk,. Heerlijk knapperig, geen lawaai ( onsmakelijk geluid tijdens kauwen. Knapperig en zacht, en echt vol smaak. Deze blijf ik kopen

 2. Waar o waar is het Fjord Sesam knäckebrod nog te koop. Ik mis het!
  Als je blieft info mij.
  Dank
  Overigens hoe vind je de maker van Fjord knäckebrod? Daar wil ik het ook wel vragen.

 3. Wij willen graag de variant met de sesamzaadjes kopen maar welke winkel heeft deze. Vomar had ze een tijd terug in de aanbieding maar vervolgens zie je ze niet meer. Ook Jumbo heeft ze uit het assortiment gedaan.

  1. Ik zal nog eens kijken bij Dirk. Daar hadden ze ze eerst ook. Een tijdje geleden niet meer. Maar ik zal nog eens opnieuw kijken en het laten weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *