Home » Kastanjechampignon met kruidenboter en spek

Kastanjechampignon met kruidenboter en spek

Hartig hapje voor Oudejaarsavond

Nodig?

maak er zoveel je wilt

– grote kastanjechampignons
– kruidenboter
– ontbijtspek langwerpig (rond kan evt doormidden gesneden worden)
– geraspte belegen of oude kaas

Hoe?

Verwarm de oven voor op 190 graden. Was of boen de champignons schoon.
Duw met de duim tegen het steeltje, het laat los. Haal het steeltje eruit.
Gebruik gekoelde kruidenboter. Maak kleine klontjes die je in de gaten van de champignons duwt.
Wikkel de spek om de champignon heen.
Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bestrooi met wat geraspte kaas.
Bak in 20-25 minuten af.

Optioneel: Leg de champignonpakketjes op een bord, laat de sappen op het bakpapier naar het midden lopen en giet dit over de pakketjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *