Kerrierijst-salade met gerookte kip, avocado en mango

Dit gerecht is heerlijk op warme dagen dat je wat minder trek hebt, maar iets fris toch wel erg lekker is.

Nodig?
voor 2 personen

Voor de salade:
– 150 gram rijst
– 150 gram gerookte kipfilet
– 200 gr cherry- of snoeptomaatjes
– 1/2 komkommer
– 1 mango
– 1 grote of 2 kleine avocado’s
– 1/2 rode paprika
– 1/2 tl kerrie

Voor de dressing:
– 4 el Griekse yoghurt
– 2 el mayonaise
– 1 tl mosterd
– 4 tot 6 olijven (of klein handje kappertjes)
– scheutje azijn
– scheutje goede olijfolie
– scheutje honing
– peper
– zout

De salade, alvorens de dressing eroverheen is gegoten.

Hoe?
Kook de rijst, met de kerrie en een beetje zout (i.p.v. zout kun je ook een stuk maggiplant toevoegen), volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Meng de ingrediënten voor de dressing en zet even apart (evt. in de koelkast).
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Snijd de komkommer, de tomaatjes, de mango, de paprika en de avocado* in stukjes.
Meng alle ingrediënten en schenk de dressing eroverheen, nog een laatste keer goed mengen.

*Is het altijd een strijd voor je om een avocado te bewerken? Snijd de avocado doormidden, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees er dan met een lepel in één keer uit. Dit gaat echt heel makkelijk.

Optioneel

Deze salade nog iets lekkerder (maar wel wat ongezonder) maken? Maak er croutons bij. Zie ons recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *