Home » Romige broccolisoep

Romige broccolisoep

Lekker als voorgerecht of bij een salade met stokbrood en smeersels / kazen.

Nodig?

voor 1 liter soep

– halve broccoli in grove stukken
– 5 knoflookuitjes
– 700 ml groentebouillon
– klein stukje fijngesneden prei
– (light) slagroom uit een spuitbus of (veel verstandiger) een scheutje kookroom

Hoe?

Snijd de knoflookuitjes in smalle plakjes.
Doe olie in een pan en laat goed heet worden.
Fruit de knoflookuien in de olie.
Voeg de broccoli toe. Bak dit 1/2 minuut op hoog vuur.
Voeg de bouillon toe. Laat een minuutje of 8 koken.
Pureer met de staafmixer.
Fijngesneden prei erin. 2 minuutjes koken op hoog vuur.
In de soepkom.
En tot slot, zo lekker (ongezond), voeg een toefje (spuitje) slagroom toe of ga voor een iets verstandigere keuze en voeg wat kookroom of ongezoete slagroom toe.

Wil je deze broccolisoep als hoofdgerecht serveren, bied er dan wat (stok)brood bij met (gezouten) boter en bijvoorbeeld een capresesalade of een witlofsalade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *