Nodig?
voor 1 persoon
– 1 liter bouillon
– 200 gram verse spinazie
– 125 tot 150 gram tortellini
– 1 ui gesnipperd
– 1 flinke tl zure room of crème fraîche per kom
– Italiaanse kruiden
– scheutje olijfolie
Hoe?
Was, als dit nog niet gedaan is, de spinazie.
Kook 1 liter water. Doe hier een blokje bouillon naar keuze in voor 1 liter soep.
Bak de ui, in een pan met een dikke bodem, in de olijfolie tot deze glazig en lichtbruin is.
Giet de gekookte bouillon in de pan.
Voeg de spinazie toe.
Laat 12 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot bijna alle spinazie fijngemalen is.
Haal de pan van het vuur, strooi er wat Italiaanse kruiden in en de zure room of crème fraîche (gebruik je kookroom, voeg deze dan toe voor je het geheel gaat pureren en laat dit een minuutje of 2 meekoken).
Optioneel: Voeg wat fijngesneden maggiplant-blad toe, tegelijk met de Italiaanse kruiden