Nodig?
voor 2 personen
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 2 kleine winterpenen
– 3 vleestomaten
– brie
– geraspte belegen kaas (kan weggelaten worden)
– rijst
voor de marinade
– 6 eetlepels olijfolie
– 1 tl Italiaanse kruiden
– 2 el ketjap
– 1 tl balsamico-azijn
– zout
– peper
Hoe?
Snijd de courgette en aubergine in schijfjes en vervolgens in kwartjes.
Snijd de tomaat in parten.
Snijd de peen in schijfjes en doormidden (bij kleine winterpenen zijn schijfjes al klein genoeg).
Doe alles in een grote kom en schenk de marinade eroverheen. Meng goed door en laat 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de brie in plakken.
Doe het groentemengsel in een ingevette ovenschaal.
Leg de brie op het groentemengsel. Bestrooi met de belegen kaas (dit kun je evt weglaten om de ovenschotel lager in calorieën te krijgen).
Bak in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.
Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.